*hendelser
*norsk
*svensk
*dansk
*oversatt
*antologier
*kritikk/poetikk

Norske utgivelser 2004

Gå til Norske utgivelser 2003 eller Norske utgivelser 2002.

Vårens utgivelser er listet opp alfabetisk etter forfatternavn. Tips kan sendes til aktuelt@nypoesi.net.Januar

Monica Aasprong: Soldatmarkedet (Biblioteket Gasspedal). Anmeldt av Martin Larsen på Litlive og av Martin Deichmann på Afsnit P. Også omtalt i Geof Huffs blog om visuell poesi.

Turid Høvin: Tankens meridian (Aschehoug).

Markus Midré: Formular (Oktober). Anmeldt av Torunn Borge i Vinduet, av Mariann Enge i Aftenposten, av Tom Egil Hverven i NRK P2, av Fartein Horgar i Adresseavisa, av Lene E. Westerås i Nordlys, av Sindre Ekreheim i Bergens Tidende, av Helge Torvund i Dagbladet, av Ole Andreas Sandberg i Hamar Arbeiderblad og av Stian Kristensen i Universitas.

Christian Refsum: offbeat/nye dager (Oktober). Anmeldt av Lene E. Westerås i Nordlys og av Harald Martin Overå i NRK P2.

Bjarne Rønning: Faktagråten og andre dikt (Aschehoug). Anmeldt av Knut Ødegård i Aftenposten.

Toril Wardenær: Paradiseffekten (Aschehoug). Anmeldt av Mariann Enge i Aftenposten, av Helge Torvund i Dagbladet, av Arne Hugo Stølan i VG, av Jan Inge Sørbø i Stavanger Aftenblad og av Harald Martin Overå i NRK P2.

Øystein W. Wolf: Bønner til en tvilling (Aschehoug). Anmeldt av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende, av Fartein Horgar i Adresseavisen og av Mariann Enge i Aftenposten. Intervjuet av Erik Bjørnskau i Aftenposten.

Februar

Arnold Eidslott: Koret over Forum Romanum (Gyldendal). Anmeldt av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende og av Mariann Enge i Aftenposten.

Mathias Vauldal: Kall det hukommelse (Aschehoug). Anmeldt av Lene E. Westerås i Nordlys, av Helge Torvundt i Dagbladet, av Pål Gitmark Eriksen i Fædrelandsvennen, av Hadle Oftedal Andersen i Dag og Tid, av Ingeborg Berre i betweenlines.net, av Stian Kristensen i Universitas og av Ingunn Økland i Aftenposten. Intervjuet av Miriam Knapstad i Adresseavisa.

Mars

Øystein Orten: Kjensla av at det ikkje er andre stader enn her (Samlaget). Anmeldt av Simen Hagerup i Dagsavisen og av Knut Ødegård i Aftenposten.

Finn Øglænd: Opphav (Samlaget). Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet, av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende og av Knut Ødegård i Aftenposten.

April

Debut! Kristian Hæggernes: Tyngde av fallende skygge (Cappelen). Anmeldt av Ingunn Økland i Aftenposten og av Michael Brøndbo i Universitas

Debut! Patrick Lundberg: Dager og regler (Cappelen).

Debut! Vemund S. Ådland: Profylaktisk skjønnhet (Cappelen). Anmeldt av Av Kaja Schjerven Mollerin i Vinduet, Helge Torvund i Dagbladet og av Ingunn Økland i Aftenposten.

Mai

Ingvill Solberg: Ly (Gyldendal). Anmeldt av Kaja Schjerven Mollerin i Vinduet, av Arne Hugo Stølan i VG, av Knut Ødegård i Aftenposten

Juni

Morten Øen: Ti (Oktober).

Juli

Cornelius Jakhelln: Yggdraliv. Quadra natura 0011 (Tiden). Anmeldt av Knut Ødegård i Aftenposten, av Helge Torvund i Dagbladet, av Oddbjørn Johannessen i Fædrelandsvennen

August

Pedro Carmona-Alvarez: Prinsens gate (Cappelen). Anmeldt av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende, av Arne Hugo Stølan i VG, av Cecilie Schram Hoel i Dagsavisen og av Mariann Enge i Aftenposten.

Debut! Jon Ståle Ritland: Kroppsvisitasjoner (Cappelen). Anmeldt av Ingunn Økland i Aftenposten.

Henrik Nor-Hansen: Arbeidet (Tiden). Anmeldt av Mariann Enge i Aftenposten, av Are Glambek Bøe på jung.no og av Arne Hugo Stølan i VG.

Arnold Eidslott: Koret over Forum Romanum (Gyldendal). Anmeldt av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende og av Mariann Enge i Aftenposten.

Helge Torvund: Nattlys (Samlaget). Anmeldt av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende, av Jón Sveinbjørn Jónsson i Dagbladet, av Ole Karlsen i Dag og Tid og av Mariann Enge i Aftenposten.

September

Inger Elisabeth Hansen: Samlede dikt (Aschehoug).

Odveig Klyve: Algebraisk (Cappelen). Anmeldt av Arne Hugo Stølan i VG og av Eirik Lodén i Aftenbladet.

Helge Rykkja: Slutningar til knes (Aschehoug). Anmeldt av Aslak Thorsen i Varden.

Debut! Ismet Januzaj: Smilets rygg (Aschehoug). Anmeldt av Arne Hugo Stølan i VG og av Knut Ødegård i Aftenposten

Erling Kittelsen: Dikt i utval (Aschehoug).

Stein Mehren: Imperiet lukker seg (Aschehoug). Anmeldt av Mariann Enge i Aftenposten og Helge Torvund i Dagbladet.

Sonja Nyegaard: En makeløs historie (Kolon). Anmeldt av Ingunn Økland i Aftenposten.

Kjell Ivar Sandvik: Alternativt forlate hverandre (Wigestrand). Anmeldt av Mariann Enge i Aftenpsoten.

Kjersti Bronken Senderud: Bi (Oktober). Anmeldt av Frank Hiis på jung.no og av Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad.

Frank Hiis: Våken? (Kolon). Anmeldt av Lene E. Westerås i Nordlys, av Arne Hugo Stølan i VG og av Mariann Enge i Aftenposten

Marte Huke: Se sol (Tiden). Anmeldt av Fartein Horgar i Adresseavisen.

Terje Johanssen: Slike kvelders gud (Gyldendal). Anmeldt av Knut Ødegård i Afteposten.

Jan Erik Vold: Drømmemakeren sa (Gyldendal). Anmeldt av Ingunn Økland i Aftenposten, Helge Torvund i Dagbladet og Tom Egil Hverven, NRK.

Bjørn Aamodt: Arbeidsstykker og atten tauverk (Gyldendal). Anmeldt av Tom Egil Hverven på NRK P2, av Helge Torvund i Dagbladet og av Ingunn Økland i Aftenposten. Intervjuet i Klassekampen av Thomas Berg.

Debut! Tove Myhre: Strupesong (Samlaget). Anmeldt av Ole Karlsen i Nordlys og av Arne Hugo Stølan i VG.

Hildegunn Dale: Elvedraumar (Samlaget).

Oktober

Astri C. Kleppe: Den gangen vi var skog (Cappelen).

Øyvind Rimbereid: Solaris korrigert (Gyldendal). Anmeldt av Arne Hugo Stølan i VG, av Morten Wintervold i Nordlys, av Are Glambek Bøe i jung.no og av Ingunn Økland i Afteposten.

November:

Freddy o. Fjellheim: Hvile og slagverk (Cappelen)