*hendelser
*norsk
*svensk
*dansk
*oversatt
*antologier
*kritikk/poetikk

Norske utgivelser 2003

Gå til Norske utgivelser 2002.

Vårens utgivelser er listet opp alfabetisk etter forfatternavn. Tips kan sendes til aktuelt@nypoesi.net.Februar

Bertrand Besigye: Krystallisert sollys (Aschehoug). Anmeldt av Jørgen Alnæs i Dagsavisen, av Knut Ødegård i Aftenposten og av Hadle Oftedal Andersen i Dag og Tid.

Freddy Fjellheim Kristus kommer – og Maria (Cappelen). Anmeldt av Sjur Andersen i Poeten.no, av Helge Torvund i Dagbladet og av Knut Ødegård i Aftenposten.

Halvor Roll: Jublende omfavner du knyttnevene dine (Gyldendal). Anmeldt av Mariann Enge i Aftenposten.

Helge Rykkja: Eit hus mellom andre (Aschehoug). Intervju ved Marit Gabler i Telemarksavisa. Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet, av Sjur Andersen i Poeten.no og av Mariann Enge i Aftenposten .

Torgeir Schjerven: I anledning dagen (Lydbokforlaget). CD. Anmeldt av Sjur Andersen i Poeten.no.

April

Jon Fosse: Auge i vind (Samlaget). Anmeldt av Atle Christiansen i Dag og Tid, av Tom Egil Hverven i NRK P2, av Helge Torvund i Dagbladet, av Sindre Ekreheim i Bergens Tidende, av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad og av Ingunn Økland i Aftenposten. Tre av diktene er lagt ut på www.jung.no.

Nordahl Grieg: Nordahl Grieg leser egne dikt (Lydbokforlaget). CD. Anmeldt av Sjur Andersen i Poeten.no.

Turid Høvin: Ordene spres (Aschehoug). Anmeldt av Ingunn Økland i Aftenposten, av Helge Torvund i Dagbladet og av Sjur Andersen i Poeten.no.

Morten Øen: gjennom forlatt og tilstede (Oktober). Anmeldt av Stein Haukland på www.spot.no og av Sjur Andersen på Poeten.no.

Mai

Johann Grip: Enkle dikt (Cappelen). Anmeldt av Frode Alexander Brøndbo i Vinduet, av Ingunn Økland i Aftenposten og av Sjur Andersen i Poeten.no og av Rolf Langstrøm i Fædrelandsvennen.

Edvard Hoem: Salmar og balladar (Oktober). Les intervjuet av Jon Hustad i Klassekampen.

Cathrine Grøndahl: Lovsang. Anmeldt av Harald Overå på NRK P2, av Tom Egil Hverven samme sted, av Sjur Andersen i Poeten.no og av Ingunn Økland i Aftenposten . Intervjuet av Tom Stalsberg i Dagbladet og av Turid Larsen i Dagsavisen.

Hildegunn Dale: Solkant (Samlaget). Anmeldt av Hadle Oftedal Andersen i Dag og Tid, av Harald Overå i NRK P2, av Sjur Andersen i Poeten.no og av Mariann Enge i Aftenposten.

Juni

Terje Johanssen: Jeg går omkring (Gyldendal). Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet, av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad, av Tom Egil Hverven i NRK P2 og av Mariann Enge i Aftenposten.

August

André Bjerke: Samlede dikt (Aschehoug).

Debut! Roger Fuglestad: Scelus (Aschehoug). Anmeldt av Stein Haukland på spot.no, av Ingunn Økland i Aftenposten, av Jørgen Alnæs i Dagsavisen og av Rolf Langstrøm i Fædrelandsvennen.

Arnljot Eggen: Dikt i utval (Samlaget).

Jamshed Masroor: Solskinn fra ifjor (Gyldendal).

Helge Torvund: Trur du på lyng? (Samlaget). Anmeldt av Tom Egil Hverven på NRK P2, av Øystein Rottem i Dagbladet, av Ingunn Økland i Aftenposten, av Sjur Andersen på Poeten.no og av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad.

Arild Vange: Vinteroverrumplet (Aschehoug). Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet, av Mariann Enge i Aftenposten og av Rolf Langstrøm i Fædrelandsvennen.

Einar Økland: Poetiske gleder (Samlaget). Anmeldt av Ingunn Økland i Aftenposten og av Tom Egil Hverven i NRK P2.

September

Lars Saabye Christensen: Sanger og steiner (Cappelen). Anmeldt av Mariann Enge i Aftenposten og av Eirik Lodén i Stavanger Afteblad.

Kolbein Falkeid: Vind, eple (Cappelen). Anmeldt av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad, av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende, av Mariann Enge i Aftenposten og av Sjur Andersen på poeten.no. Intervjuet av Tom Stalsberg i Dagbladet og av Hjørdis Smedvig i Stavanger Aftenblad.

Kolbein Falkeid: Samlede dikt (Cappelen). Anmeldt av Aksel Stenberg på poeten.no.

Nils-Øivind Haagensen: Enkelte dikt (Cappelen). Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet og av Ingunn Økland i Aftenposten.

Øystein Hauge: Radiodikt (Tiden). Anmeldt av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad, av Helge Torvund i Dagbladet og av Sjur Andersen på poeten.no.

Frank Hiis: Samlet for å rasere (Kolon). Anmeldt av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad og av Ingunn Økland i Aftenposten.

Debut! Synne Lea: Alt er noe annet (Cappelen). Anmeldt av Siri M. Kvamme i Bergens Tidende, av Ingunn Økland i Aftenposten, av Sjur Andersen i poeten.no, av Steinar Sivertsen i Stavanger Aftenblad.

Arne Hugo Stølan: Kildeskrift (Cappelen). Anmeldt av Rolf Langstrøm i Fædrelandsvennen og av Sjur Andersen i poeten.no.

Knut Ødegård: Stephensen-huset (Cappelen). Anmeldt av Hans H. Skei i Aftenpsoten og av Ole Andreas Sandberg i poeten.no.

Vemund Solheim Ådland: Sep pran ek (Biblioteket Gasspedal). Anmeldt av Arve Kleiva i Dagsavisen.

Oktober

Henning H. Bergsvåg: Nattarbeid (Gyldendal). Anmeldt av Sindre Ekrheim i Bergens Tidende.

Anne Bøe: Sisyfos synger (Gyldendal). Anmeldt av Simen Hagerup i Dagsavisen, av Hadle Oftedal Andersen i Dag og Tid og av Mariann Enge i Aftenposten.

Kjartan Hatløy: Steg frå klår himmel (Oktober). Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet og av Simen Hagerup i Dagsavisen.

Inger Elisabeth Hansen: Trask (Aschehoug). Vinner av Brageprisen 2003. Les intervju ved Paal Bjelke Andersen og utdrag fra boka her på nypoesi.net. Anmeldt av Helge Torvund i Dagbladet, av Ingunn Økland i Aftenposten, av Cecilie Schram Hoel i Dagsavisen og av Tom Egil Hverven på NRK P2.

Espen Stueland: Å si om seg selv (Oktober). Vinner av Vesaas-prisen 2003. Anmeldt av Cecilie Schram Hoel i Dagsavisen, av Tom Egil Hverven på NRK P2, av Øystein Rottem i Dagbladet, av Eirik Lodén i Stavanger Aftenblad

Halldis Moren og Tarjei Vesaas: Liv i dikt i lag (Aschehoug), poesi og prosa satt sammen av Olav Vesaas. Anmeldt av Svein Joh Ottesen i Aftenposten. Omtalt av Fredrik Wandrup i Dagbladet.

Desember

Christian Refsum: offbeat/nye dager (Oktober). Anmeldt av Simen Hagerup i Dagsavisen.